Liza, Sara en Barbara De Vleeschouwer
WSM - België 

Op 12 september liepen de zussen Liza, Sara en Barbara De Vleeschouwer samen de 20 km door Brussel. Ze sloten zich aan bij het WSM-team en zamelden een behoorlijke som sponsorgeld in. Ook sportief? Zet alvast 29 mei ’22 in je agenda. Dit jaar nog een persoonlijk record of een Homerun in gedachten? Maak hier je persoonlijke sportieve uitdaging aan. 

"Wij houden van lopen en voor de 20 kilometer door Brussel zijn we sowieso van de partij. Onze wedstrijd maatschappelijk relevant maken vinden wij niet meer dan logisch."

"In onze familie is de 20 kilometer een echte traditie. Elk jaar neemt er wel iemand van ons gezin deel. Dit jaar liepen we voor het eerst met de drie zussen samen. 

De keuze voor WSM danken we aan onze papa. Hij is WSM-vrijwilliger. Hij gaf ons het enthousiasme voor WSM letterlijk met de paplepel mee. Lopen doen we supergraag en voor de 20 kilometer zijn we sowieso van de partij. Onze wedstrijd maatschappelijk relevant maken vinden wij niet meer dan logisch. 

We hebben we het zo goed. Als we ziek zijn, gaan we naar de dokter. Erna blijven we thuis en zieken we uit. We vinden het normaal dat we kunnen werken in een gezonde en veilige werkomgeving. We staan er amper bij stil dat zoveel mensen dat helemaal niet kunnen." >>
>> "Daarom kiezen we voor WSM: WSM maakt straffe sociale organisaties sterker, mensen die zelf het heft in handen nemen en werken aan structurele verandering. Zij gaan voor betere levenskwaliteit en voor basisrechten zoals de tijd krijgen om te herstellen, of een veilige job kunnen uitoefenen waarvan je goed kan leven. 

Het geld dat wij inzamelen zien we als onze vleugelslag. WSM is verantwoordelijk voor de tweede luchtverplaatsing, want via hen komen onze centen goed terecht. En de organisaties ter plaatse veroorzaken de storm. Samen gaan we voor sociale rechtvaardigheid.

In ons gezin zijn wij trouwens elkaars butterflies. We motiveren elkaar. Ook onze mama deed haar duit in het zakje: zij riep via Facebook haar netwerk op om te sponsoren. Het lijkt alsof wij een groot bedrag inzamelden, maar de mensen die sponsoren zijn allemaal mensen die ons graag zien en achter ons staan. En nu hopen we dat er eens een editie komt waarbij ook onze broer meeloopt, dat zou pas echt geweldig zijn!"