Michiel for Nepal !

WSM-fan: Michiel Van Opdenbosch

Doelbedrag: € 2.000,00
Ingezameld: € 1600,00

"De slaven van het WK komen uit Nepal: Ik verdiende 55 euro per maand en moest geld lenen bij andere Nepalezen in Qatar" (VRTNWS)

Beste lezer,

In april 2023 trek ik naar Nepal met WSM en bezoeken we hun partners GEFONT en NTUC die strijden voor hogere lonen en sociale bescherming voor alle Nepalese burgers. Uiteraard liggen deze doelen me na aan het hart gezien ik hier in België via mijn job bij het ACV ook strijd voor degelijke lonen en een goede sociale bescherming. 

Een heel groot deel van de Nepalese bevolking leeft in armoede. Daarom gaan velen ook in het buitenland werken. Ook bij de bouw en organisatie van het WK in Qatar zijn veel Nepalezen betrokken. Intussen kennen we allemaal de omstandigheden waarin ze moeten werken. 

Om de reis nog betekenisvoller te maken zamel ik 2000 euro in voor deze Nepalese sociale bewegingen. Op die manier kunnen zij zorgen voor sociale verandering via opleidingen, vakbondsacties en het beïnvloeden van de lokale politiek. 

Steun jij mee?

#Michiel for Nepal

Een gift vanaf 40 euro is fiscaal aftrekbaar. Zo krijg je via de belastingen maar liefst 45% terug. 

Doe je een gift van bijvoorbeeld 40 euro? Dan betaal je slechts 22 euro, 18 euro krijg je namelijk terug via je belastingsaangifte. 

Deel deze actie via social media
WSM
Haachtsesteenweg 579 - 1030 
Brussel - België
E-mail: info@wsm.be
Tel +32 (0)2 / 246 36 71