Steun de Nepal Express

WSM-fan: Jan Deceunynck

Doelbedrag: € 2.000,00
Ingezameld: € 435,00

Een poosje geleden besloot ik deel te nemen aan een geëngageerde groepsreis naar Nepal. Ik ben niet de grootste reiziger, maar deze reis trok wel mijn aandacht: een avontuurlijke reis, maar ook eentje die me in contact zou brengen met mensen waar ik anders nooit mee zou in aanraking komen. En dan bedoel ik niet zozeer mijn medereizigers (hoewel ik het ook wel spannend vind om hen te leren kennen). Maar het lijkt me vooral een onvergetelijke ervaring om de lokale bevolking te leren kennen. Want dat is uitdrukkelijke de bedoeling van de Nepal Express. 

Reisorganisator WSM is een ngo die zich inzet voor het lot van de Nepalese bevolking. Tijdens de reis maak ik kennis met hen, hun cultuur en hun dagelijks leven. Ik zal bij hen logeren en samen met hen gaan werken. Spannend – het wordt alleszins wat anders dan wat ik in het dagelijkse leven doe…

Maar er is meer! Ik maak van de reis ook gebruik om 2.000 euro in te zamelen voor de lokale organisaties waar WSM mee samenwerkt en die zich dagelijks inzetten om het leven in Nepal te verbeteren. Want daar is nog werk aan. GEFONT en NTUC zetten zich in voor duurzame en noodzakelijke veranderingen in hun land, zoals sociale bescherming. Een uitkering wanneer je ziek bent bijvoorbeeld, of een werkloosheidspremie, het recht op betaalde vakantie, betaald zwangerschapsverlof, een pensioen … Voor ons zijn het vanzelfsprekendheden. Maar niet in Nepal.

Jaarlijks garandeert WSM 78.000 euro aan GEFONT en NTUC. Met dat bedrag worden zoveel mogelijk mensen geïnformeerd over hun arbeidsrechten, over sociale zekerheidsnormen, over premies waar ze recht op hebben, over hoe je met je werkgever kan onderhandelen. GEFONT en NTUC zorgen ook voor juridisch advies. En wie werkloos is, kan zich via GEFONT en NTUC herscholen. Arbeiders die ervoor kiezen om in het buitenland te gaan werken, krijgen ook daarover duidelijk en correct advies.

Om dat bedrag van 2.000 euro bij elkaar te krijgen doe ik graag beroep op vrienden en familie. Daar kan jij me dus  bij helpen. Je kan bijvoorbeeld storten voor het goede doel. Ik vertel er graag bij dat stortingen vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar zijn. Dat betekent dat 45% van het gestorte bedrag van je belastingen wordt afgetrokken. Da’s altijd leuk meegenomen, natuurlijk…

Maar je kan ook koekjes kopen die mijn lieve dochter-banketbakker Jade speciaal voor deze gelegenheid bakt. Een zakje koekjes kost 10 euro. De opbrengst gaat uiteraard helemaal naar het goede doel. En voor de muziekliefhebbers organiseer ik op 21 januari een benefiet-muziekquiz in De Serre in Schoten. De opbrengst van beide acties gaat uiteraard helemaal naar het goede doel.

Zin in koekjes of de quiz? Stuur dan even een mailtje via jan.deceunynck@outlook.com.

Alvast bedankt!

 

jan


Deel deze actie via social media
WSM
Haachtsesteenweg 579 - 1030 
Brussel - België
E-mail: info@wsm.be
Tel +32 (0)2 / 246 36 71