Klussen voor Nepal

WSM-fan: Miek Stevens

Doelbedrag: € 2.000,00
Ingezameld: € 2045,00

Beste familie, vrienden,...

In april 2023 trek ik met WSM naar Nepal! Samen met 15 andere geëngageerde reizigers onderneem ik de reis van mijn leven. Ik krijg de kans om kennis te maken met de Nepalese bevolking. Ik ben te gast bij hen thuis, zal bij hen logeren en zelfs samen met hen werken. Via boeiende gesprekken hoop ik te ontdekken wat de vakbonden GEFONT en NTUC – partners van WSM in Nepal - voor hen betekenen.

Voordat mijn droomreis echt van start kan gaan, sta ik voor een grote uitdaging. Ik engageerde me om, boven op mijn reiskosten, 2.000 euro in te zamelen voor GEFONT en NTUC. Yes I can! Maar niet zonder jou. Help jij me dit doel te bereiken?

GEFONT en NTUC zetten zich in voor duurzame en noodzakelijke veranderingen in hun land, en komen op voor de rechten van de Nepalese arbeiders. Beide vakbonden willen dat iedere Nepalees kan rekenen op sociale bescherming. In deze sectoren maken zij het verschil: de tapijtsector, het onderwijs, de bankensector, de gezondheidssector, de bouw-, kleding- kleermakerijsector, de transportsector, sport en toerisme, de landbouw-, industrie- en dienstensector. 

Jaarlijks garandeert WSM 78.000 euro aan GEFONT en NTUC. Met dat bedrag worden zoveel mogelijk mensen geïnformeerd: over hun arbeidsrechten, over de geldende sociale zekerheidsnormen, over de premies waar ze recht op hebben, over hoe je met je werkgever kan onderhandelen. Wie problemen ondervindt kan via GEFONT en NTUC rekenen op juridisch advies. En wie werkloos is kan zich via GEFONT en NTUC herscholen. Arbeiders die ervoor kiezen om in het buitenland te gaan werken, krijgen ook daarover duidelijk en correct advies.

Ik kijk uit naar mijn fantastische reis. Mijn uitdaging is groot, maar verbleekt bij de uitdagingen waar Nepal voor staat. Reden te meer voor mij om er helemaal voor te gaan. Iedere gift vanaf 40 euro geeft recht op een belastingvermindering van 45 procent van het geschonken bedrag. Bedankt voor jouw gift!

Wat betekent jouw gift voor NTUC en GEFONT in Nepal? VEEL!

- Met een gift van 37 euro financier je een 14-daagse vorming voor een nieuw vakbondslid over arbeidsrechten en sociale bescherming.

- Met 47 euro organiseren NTUC en GEFONT een opleiding voor personeelsvertegenwoordigers over veiligheid en gezondheid op het werk. 

- Met 70 euro informeert men vrouwen over de verschillende vormen van geweld op de werkvloer en hoe ze dit kunnen aanklagen. 

- Met 80 euro organiseert NTUC een jobopleiding 'kleermakerij, naai-, brei- en weefwerk' en 'ondernemerschap voor thuiswerkende zelfstandigen'. 


Met de middelen die anderen en ikzelf inzamel, verzekeren we de werking van GEFONT en NTUC. En dat doen we met z'n allen met veel plezier en trots. Want elk mens heeft recht op een waardige job en correct loon. Niemand mag in armoede verzeild geraken wanneer het werken even niet kan. Daarom dragen we samen met veel plezier ons steentje bij. En misschien heb ik jou ook een beetje warm gemaakt om je steentje bij te dragen.


Hoe wil ik graag mijn steentje bijdragen?

Noch wafelbak noch truffel- of marsepein verkoop :-) 

Liever iets origineel... Iets dat dichter bij mezelf ligt ... 

Voor mensen iets betekenen, voor mensen het verschil maken, helpen daar waar kan, ... 

In ruil voor jullie gift, kom ik graag klussen; opdienen, opruimen,… bij een feestje; schilderen, (Ikea) kasten in elkaar steken; etc... 

Maar een klusvrije gift mag natuurlijk altijd ;-)

Ik kijk alvast uit naar wat komen gaat ... 

 

Warme groeten,

Miek


Deel deze actie via social media
WSM
Haachtsesteenweg 579 - 1030 
Brussel - België
E-mail: info@wsm.be
Tel +32 (0)2 / 246 36 71