Steffi voor Nepal!

WSM-fan: Steffi Beyaert

Doelbedrag: € 2.000,00
Ingezameld: € 270,00

In april 2023 trek ik met WSM naar Nepal! Samen met 15 andere geëngageerde reizigers onderneem ik dé reis van mijn leven. Het wordt een unieke belevenis met niet alleen een aantal fantastische, avontuurlijke activiteiten en heel wat ook, maar ook de kans om kennis te maken met de bevolking. Via boeiende gesprekken wil ik ontdekken wat de vakbonden GEFONT en NTUC - partners van WSM in Nepal - voor hen betekenen. 

GEFONT en NTUC zetten zich in voor duurzame en noodzakelijke veranderingen in Nepal, en komen op voor de rechten van Nepalese arbeiders. Beide vakbonden willen dat iedere Nepalees kan rekenen op sociale bescherming. 
In deze sectoren maken zij het verschil: de tapijtsector, het onderwijs, de bankensector, de gezondheidssector, de bouw-, kleding- kleermakerijsector, de transportsector, sport en toerisme, de landbouw-, industrie- en dienstensector. 

Jaarlijks garandeert WSM 78.000 euro aan GEFONT en NTUC. Met dat bedrag worden zoveel mogelijk mensen geïnformeerd: over hun arbeidsrechten, over de geldende sociale zekerheidsnormen, over de premies waarop ze recht hebben, over hoe je met je werkgever moet onderhandelen. Wie problemen heeft kan via GEFONT en NTUC juridisch advies krijgen, en wie werkloos is kan zich via hen herscholen. Arbeiders die kiezen om in het buitenland te gaan werken, krijgen duidelijk en correct advies. 

Het zal je niet verbazen, dat ik - als vakbondsvrouw - enorm benieuwd ben om de werking van deze twee vakbonden beter te leren kennen én ten volle geloof in hun belang voor Nepal. 

Voordat ik op droomreis ga, engageer ik mij daarom om, bovenop mijn reiskosten, 2.000 euro in te zamelen voor GEFONT en NTUC. Yes I can! Maar ik heb jouw hulp nodig! Help jij me dit doel te bereiken?

Wat betekent jouw gift voor NTUC en GEFONT in Nepal? VEEL!

- Met een gift van 37 euro financier je een 14-daagse vorming voor een nieuw vakbondslid over arbeidsrechten en sociale bescherming.

- Met 47 euro organiseren NTUC en GEFONT een opleiding voor personeelsvertegenwoordigers over veiligheid en gezondheid op het werk. 

- Met 70 euro informeert men vrouwen over de verschillende vormen van geweld op de werkvloer en hoe ze dit kunnen aanklagen. 

- Met 80 euro organiseert NTUC een jobopleiding 'kleermakerij, naai-, brei- en weefwerk' en 'ondernemerschap voor thuiswerkende zelfstandigen'. 


Met de middelen die ik via deze actie inzamel, verzeker ik de werking van GEFONT en NTUC. En dat doe ik met veel plezier en trots. Want elk mens heeft recht op een waardige job en correct loon. Niemand mag in armoede verzeild geraken wanneer het werken even niet kan. Daarom draag ik met veel plezier mijn steentje bij. En ik hoop dat jij hetzelfde doet!


Hoe kan je mijn engagement steunen?

- Door een gift te doen. (Een gift vanaf 40 euro opent het recht op een belastingsvermindering van 45% van het geschonken bedrag.) 

- Door één van mijn creatieve werkjes te bestellen/kopen: kaartjes, tekeningen, haak - en macraméwerk. Alles wat ik tussen nu en april 2023 verkoop gaat naar Nepal!

- Meer acties volgen.... :-) 


Groetjes,
Steffi


Deel deze actie via social media
WSM
Haachtsesteenweg 579 - 1030 
Brussel - België
E-mail: info@wsm.be
Tel +32 (0)2 / 246 36 71